Hemels Brood 6786

Gisteren

Maandag
14 oktober 2019

Meer Hemels Brood:
www.hemelsbrood.nl

Door allerlei gedachten over gebeurtenissen, over meningen, over handelen van mensen waarbij eigengewin voorop staat, over blindheid van mensen, en over afdwalingen van jezelf, waarbij je aan verleiding hebt toegegeven, terwijl je dat eigenlijk niet wilde, is je contact met Mij verzwakt en is het moeilijk om het contact met Mij weer even sterk als het was op te pakken. Maar je hebt vragen en je weet dat Ik ze kan beantwoorden.

Het lijkt er dan op of je Mij innerlijk even kwijt bent, maar Ik ben jou niet kwijt, Ik ken je vragen, Ik weet wat je gedachten zijn, Ik weet wat je belemmert waardoor je directe contact met Mij weg lijkt te zijn, en Ik geef je tijd om weer tot dat directe contact te komen en uit eigen vrije keus alles wat je belemmert om tot dat contact met Mij te komen, los te laten. Overdenk het allemaal rustig en forceer je niet. Je gedachten zijn nodig om van alle dingen die je bezighouden te gaan begrijpen in welke verhouding ze staan en welke betekenis ze voor je hebben.

Als vanzelf komt dan wel het moment waarop je het kunt loslaten en weer tot dat directe contact met Mij kunt komen. Zo nu en dan zijn overdenkingen nodig, maar laat het niet alleen verstandelijke overdenkingen zijn, voel ook met je hart wat goed en wat niet goed is, wat waar en wat niet waar is, want niet alles is even zinvol, daarom is het nodig om een ordening aan te brengen in wat meer en wat minder van belang is om te doorgronden. Zodra je die ordening gemaakt hebt, kun je als vanzelf weer in dat directe contact met Mij komen, want Ik ben altijd in jou zodanig aanwezig, dat je Mij nooit werkelijk hoeft te zoeken, je hoeft wat je bezighoudt maar los te laten.

Het heeft geen zin om dat te forceren door gedachten niet toe te laten, je kunt dat bereiken door je gedachten toe te laten en ze vervolgens los te laten, vrij te laten. Erken ze en laat ze los, dan ben je ervan bevrijd, blokkeer ze en ze blijven zich aan je opdringen en blijven tussen jou en Mij staan. Doorschouw ze en je kijkt er doorheen en je ziet Mij en ze verflauwen in het niets.

Dan komt het juiste besef over alles wat je bezighield, door het zuivere zicht uit Mij, door Mijn licht, Mijn liefde en haar wijsheid. Je bent Mij nooit kwijt, Ik ben er altijd en je kunt Mij altijd in je hart vinden en bereiken. Al lijkt dat soms even niet zo te zijn, dat duurt nooit lang en dan zie je Mij weer, dan is ons contact er weer, dan is het weer allemaal goed.