Hemels Brood 7090

Gisteren

Donderdag
13 augustus 2020

Meer Hemels Brood:
www.hemelsbrood.nl

Het vuur van Mijn liefde verlicht je hart, waardoor je ziet wat wijs is en het beste om te doen. Zonder dat licht van Mijn zuivere liefde zie je die wijsheid niet en denk je dat je aan je verstand genoeg hebt. Maar jouw verstand tipt in de verste verte niet aan de wijsheid van Mijn liefde. Daarom, kom zo vaak mogelijk in je hart om Mijn liefde te voelen en in het licht daarvan Mijn wijsheid te zien, het is dan je vrije keus om naar wat je uit Mijn liefde door haar wijsheid aangeraden wordt, te handelen.

Maar zo gemakkelijk als het hier staat is het niet, want de verleiding is er ook en zal zich zeker roeren, proberen je uit je hart naar je verstand te trekken, je dingen voorhouden die met je verlangens voor het een of ander te maken hebben, juist ook in situaties die moeilijk op te lossen lijken te zijn. De verleiding heeft daarbij een zekere kracht, omdat je nog verlangens hebt, nog misvattingen hebt, nog ongeduld, nog twijfels, nog gewoonten hebt, en het moeilijkste is het dan om je aan Mij en Mijn liefde over te geven en al het andere los te laten.

Want je bent niet alleen, er zijn mensen om je heen die niet in hun hart steeds bij Mij komen, die van alles beweren wat logisch lijkt en je beïnvloeden, juist passend bij de verlangens die je nog hebt en passend bij de misvattingen die je hebt. Al weet je dat Ik in je hart ware liefde ben en je uit de wijsheid van Mijn liefde het juiste om te doen aangeef, wil dat nog niet zeggen dat het gemakkelijk is om Mijn raad op te volgen. Ik weet dat, Ik begrijp dat, en Ik zeg je, daar wordt Mijn liefde voor jou niet minder door, ook Mijn hulp aan jou om je uit die verleiding tot het ware zicht te brengen niet.

Daarbij is het wel nodig dat je steeds weer in je hart bij Mij komt en steeds weer in het licht van Mijn liefde de waarheid ziet, dan zul je steeds meer de kracht vinden om die verleiding te weerstaan en Mijn raad op te volgen, tot je Mijn liefde en haar wijsheid zelf volkomen bent.