Gisteren

Zondag
19 mei 2024

Meer Hemels Brood:
www.hemelsbrood.nl

Hemels Brood 8465

Lief mens, wanneer je Mij vraagt jou te helpen geduldiger te worden, je niet meer te ergeren, in liefde te groeien en meer in Mij te gaan vertrouwen, zeg Ik, fijn dat je bij jezelf ziet dat je daar nog in te groeien hebt en dat je Mij om hulp vraagt. Ik zal je daar zeker bij helpen.

Maar Ik zeg je daar ook bij, dat die groei zoals jij dat wilt niet van de ene op de andere dag zal lukken, wat jij wel graag zou willen, want je vrije wil mag Ik niet belemmeren, omdat je anders je besef een eigen persoonlijk bestaan te zijn, zou verliezen. Ik kan jou, lief mens, in liefde alleen helpen door je ervaringen te laten opdoen, je adviezen in je hart te geven, je zoveel mogelijk licht als je aankunt te geven, en vervolgens is het aan jou om dat van Mij aan te nemen, te begrijpen, te beseffen en naar te handelen.

In jou zijn nog verlangens die je wegtrekken van Mijn liefde en Mijn adviezen, die jou nog tot ongeduld, ergernis en afdwaling van vertrouwen in Mij brengen, want je verlangens zijn voer voor de verleiding. Het kost tijd om je daarvan te verlossen zonder je vrijheid te belemmeren, want het is van groot belang dat je je vrijheid behoudt. Maar jouw ijver om tot verbetering te komen helpt eraan mee dat je meer van Mijn licht kunt gaan verdragen en je inzichten vergroot worden. Met meer van Mijn licht kun je eerder herkennen hoe de verleiding werkt en meer gaan zien van Mijn liefde en daar dan ook vaker voor gaan kiezen.

Dat is het proces van Mijn hulp aan jou, juist in Mijn licht, Mijn uitleg, ga je meer zien van het waarom, het wanneer en het hoe, en daarmee gaan de keuzen die je maakt steeds meer gelijk Mijn liefde zijn, omdat jij dat in je vrijheid wilt. Je zou nu meteen met Mijn hulp tot de volkomen waarheid, liefde en haar wijsheid willen komen, maar je zicht is nog te beperkt. Zou Ik je nu zoveel van Mijn licht geven als daarvoor nodig is, dan zou dat je alleen maar volkomen verblinden. Begrijp dat het een proces moet zijn in tijd, omdat het jouw volledig eigen groei moet zijn, vanuit inzicht, vanuit liefde, zodat je in de volledige vrijheid van het eigen zijn, uit eigen vrije wil gelijk wordt aan Mij, Mijn waarheid, Mijn liefde en haar wijsheid.

Wanneer jij uit eigen vrije wil innerlijk bij Mij blijft komen en Mijn adviezen, Mijn licht, Mijn liefde, steeds meer in je opneemt en opvolgt zoveel je kunt, zul je groeien en gelijk Mij, Mijn waarheid, Mijn liefde en haar wijsheid worden, zonder enig ander verlangen dan bij Mij in Mijn liefde te zijn. Dan zal er geen verleiding meer zijn, dan zul je voor eeuwig en voor altijd volkomen gelukkig zelfstandig Mijn leven zijn.