Lieve mensen,

Als verrassing bracht Suzanne, Jans dochter, hem na 3 weken bij haar geweest te zijn en zo goed als genezen van Corona te zijn, weer thuis in Houthem!

Dit was het verhaal:

Het was begin december 2021 en er was na juli 2021 geen LiefdeRijk meer verschenen. Dat had een reden. In de maanden mei, juli en november heb ik, Ingrid, in het ziekenhuis gelegen. De laatste keer bijna een hele maand. Een paar dagen nadat ik de laatste keer, dat was eind november, thuiskwam uit het ziekenhuis bleek Jan besmet te zijn met het Coronavirus. Het leek in eerste instantie om een milde versie te gaan, maar na een aantal dagen bleek het toch veel ernstiger te zijn.

Helaas is mijn gezondheid dusdanig dat ik hem niet kon blijven verzorgen. Gelukkig heeft zijn dochter hem mee naar haar huis in België genomen om voor hem te zorgen. Zij is van oorsprong verpleegster en bij haar kreeg Jan alle nodige zorg. Meerdere keren per dag heb ik met Jans zoon en zijn dochter via de app en beeldbellen contact gehad om met elkaar te overleggen wat te doen, ook de huisarts en het ziekenhuis waren daarbij betrokken. Er waren moeilijke beslissingen te nemen. Het ging om welke medicijnen gegeven moesten worden en op welke momenten, hoe de verzorging het beste was, enzovoorts. Jans bloed en urine werden onderzocht en er was het vermoeden van een longembolie, daarom is hij direct aan het zuurstof gelegd en met zware medicijnen behandeld. Vervolgens is hij een paar dagen later naar het ziekenhuis geweest voor een scan van zijn longen. Gelukkig bleek daarmee dat er geen sprake was van een longembolie, wel was duidelijk te zien dat hij Corona longen had, er waren verklevingen te zien door longontsteking.

Het gaat nu goed met hem, wij danken intens in ons hart onze hemelse Vader voor Zijn genade. Het is echt een wonder hoe snel Jan al met al weer op de been gekomen is. Wij zien het als een genadevol wonder van God in Jezus Christus. Daarbij ook dank aan zijn dochter voor haar enorm goede zorg, aan de huisarts en de artsen van het ziekenhuis.

Nu is hij thuis, vol enthousiasme om zijn dagelijkse doen en laten weer op te pakken. Maar hij moet het nog rustig aandoen, het was allemaal niet niks! We laten zijn verdere genezing in Gods Hand.

Veel liefs allemaal!
Jan en Ingrid